Jubileumstur til Kirchberg, Tirol i Østerrike (22-25 sep 2017).

Kampen Veteranorkester har fylt 40 år i år. Det ble feiret med brask og bram I Kirchberg i Østerrike tredje helgen (utvidet) i september. Totalt var i 76 reisende; inkludert ledsagere.

Det var lagt opp til 2 konserter, en på lørdag og en på søndag. Lørdag var en festdag for folket i Kirchberg, og med Kampen Veteranorkester på besøk, ble underholdningsinnslaget fullkomment. Østerrikerne stilte med egne lokale artister som viste frem det vi forbinder med Tirol og østerrisk tradisjon. Jodling er bare ett av flere stikkord.

Øltelt er en selvfølge når det lages i stand til folkefest i Østerrike, og det både på lørdag og søndag. Litt annerledes enn det vi er vant til i Norge.

Lørdag ble det en tur til St. Johann, et par togstasjoner bortenfor Kitzbühel. Det var tradisjonell Knödelfest med langbord gjennom hele sentrum av byen. Totalt gjennom hele dagen var det hele 26000 festglade mennesker som fant veien. Og med værgudene i godlynne ble det kjempestemning i byen.

Jubileumsmiddag på søndag med taler og hilsener ble punktumet for en vellykket tur fra start til mål. En femretters middag, med masse drikke taler for en god stemning, også vårt eget “miniorkester” sørget for at stemningen gikk i taket.