Om oss

Kampen Veteranorkester ble stiftet 21. februar 1977. Det betyr at orkesteret er 46 år i 2023. Nesten alle medlemmene har spilt i Kampen Janitsjarorkester.

I motsetning til Kampen Janitsjarorkester, så marsjerer ikke vi i gatene – men spiller god underholdningsmusikk, enten i egne «åpne for alle» konserter eller avholder spesielle konserter for institusjoner og andre relevante oppdragsgivere.

Gjennomsnittsalderen i orkesteret er litt over 73 år (73,40 for 2022). Her får medlemmene fortsatt dyrket sin hobby, uten fortsatt å måtte være spillende medlem av janitsjarorkesteret; med dette orkesterets høye ambisjonsnivå.

Musikken vi spiller er alltid tilpasset det publikum – eller oppdraget vi påtar oss. Men siden vi er et Veteranorkester, så er også musikken tilpasset de “godt voksne”.

Vår dirigent fra 2023 vil være Pete Knutsen. Han er godt kjent i musikkmiljøet i flere tiår. Pete er dirigenten som vil følge orkesterets historiske musikkstil med eleganse. Philip A. Kruse takket av etter året 2022, etter nesten 9 år i dirigentstolen. I tillegg til innøving, vil også Pete være med på alle spilleoppdrag og konserter. Så han, sammen med Veteranorkesteret, er den “totalpakken” som vil vises vårt publikum fremover.

Kampen Veteranorkester har mange årlige faste institusjoner og sykehjem på sin referanseliste. Orkesteret har derfor en tradisjon av å spille på Langerud sykehjem, Ullernhjemmet og Cathinka Guldberg for å nevne noen av dem.

Konserter i Oslo Konserthus (lille sal) og Paviljongen i Studenterlunden er begge faste årlige konserter. Orkesteret har også en årlig konsert om bord i DFDS mellom Oslo og København (med avgang fra Oslo).

Også konserter/ spillinger i utlandet (minimum hvert 5. år) gjennomfører orkesteret. På disse reisene er alltid ektefeller/ samboere med.

Kampen Veteranorkester øver på Hellerud Videregående skole i Oslo på mandager (fra 18:30-21.00).

Ta også en titt på Kampen Janitsjarorkesters egen hjemmeside:  Kampenjanitsjarorkester. Som tidligere nevnt, er det der nesten alle veteranene har spilt, og dette orkesteret er også et godt og annerledes alternativ til konserter og andre spilleoppdrag.404